Feeder cup Lithuania 2012 taurės etapas Skirvytėje įvyko!!

Feeder Cup Lithuania  2012,  2012-06-09 Skirvytėje vyko FEEDER CUP LITHUANIA II-asis etapas. Dalyvavo 22 dalyviai iš įvairių Lietuvos žvejų klubų. Registracija prasidėjo 7 valandą ryto. Žvejai pamažu rinkosi į varžybų vietą ir buvo kruopščiai užregistruoti. Vėliau prasidėjo pasiruošimas, įvairių jaukų maišymas, sistemėlių raišiojimas. Kai kurie net paskanavo savo turimų priedų ar jaukų. 11 valandą varžybų teisėjai paskelbė startą ir visi atakavo vandenį įvairiausių formų šeryklėlėmis. Pradžioje gerai kibo ZVEJYS.LT klubo nariui Gražviui, kuris ištraukė keletą gražių kuojų. Šalia jo sėdėjęs kolega pagavo didelį karšį, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, tapo didžiausia varžybų žuvimi. Varžybų pradžioje neblogai sekėsi ir Pauliui Korsakui, kuris ištraukė neblogą karšioką. Kibimas dažnai ateidavo bangomis: žvejai vos ne valandą sėdėdavo be jokio kibimo, o vėliau pradėdavo kibti viena po kitos. „Laimingiausi“ sektoriai buvo maždaug visų sektorių viduryje. Gaudžiusiems iš kraštų sekėsi ne taip gerai. Vis dėl to ir jiems karts nuo karto užkibdavo rimtesnių žuvų. Mūsų ZVEJYS.LT klubo narys Benas, sedėjęs trečias iš kairės, pagavo kilograminį karšį. Tuo tarpu ties centru gaudęs Gražvis traukė vieną po kitos. Kibo ne tik plakiai ir riebios kuojos, bet ir nemaži ešeriai. Trūko tik vadinamojo „bonuso“ – didesnio karšio. Teisėjai nuolat vaikščiojo pirmyn-atgal, kad matytų, ar nepažeidžiamos varžybų taisyklės, pasidžiaugtų dalyvių laimikiais. Karts nuo karto kas nors vis ištraukdavo kokį plakį ar kuoją, tačiau „bonusų“ daug nepasitaikė. Puikus oras negadino nuotaikos net ir nedaug pagaunantiems žvejams. Laikas bėgo greitai ir pamažu atėjo metas teisėjams signalizuoti apie iki varžybų pabaigos likusias penkias minutes. Likus penkioms minutėms kai kurie dalyviai buvo pačiam darbo įkaršty – traukė kuojas ir plakius. Nemaža žuvis užkibo varžybų dalyviui Albinui, teisėjai net sustojo pažiūrėti, tačiau viskas baigėsi nutrauktu pavadėliu. Pavadėlio storio parinkimas buvo vienas iš didesnių iššūkių. Žvejai bandė labai įvairius variantus: naudojo ir 0.08 ir 0.14mm storio pavadėlius. Sunku išsirinkti geriausią, nes naudojant storesnį pavadėlį kimba prasčiau, o naudojant plonesnį kimba geriau, bet žuvį ištraukti sunku. Ypač, kai valas dažnai trinasi į ant dugno gulinčias dreisenas.
16 valandą nuskambėjo paskutinis signalas ir žvejai turėjo likti savo sektoriuose tol, kol bus pasverti visi jų laimikiai. Teisėjai pasiėmė solidžias svarstykles ir pradėjo svėrimo darbą. Prie teisėjų prisijungė dar keli iš kažkur atvažiavę žvejai, kurie stovėdami už sektorių ribų laukė svėrimo rezultatų. Svėrimas pradėtas nuo 9 sektoriaus (keliems dalyviams neatvykus, tai buvo pats pirmas sektorius), kur žvejojo pernykštis Skirvytės etapo nugalėtojas Renaldas. Toliau pasvertos ZVEJYS.LT narių Kęsto ir Beno žuvis. Benas, kaip jau anksčiau minėta, pagavo vieną „bonusą“, tačiau bendras laimikio svoris kraštiniuose sektoriuose buvo nedidelis. Kiek toliau gaudę varžybų dalyviai irgi negalėjo pasigirti gausiu laimikiu. Kiek daugiau buvo pagavęs Paulius Korsakas, kuris iš tinklelio ištraukė ir neblogą „bonusiuką“. Po Pauliaus sekė Tadas, kurio laimikis buvo solidžiausias iš iki tol svertų. Beje, reikia pasakyti, kad kiekvienas žvejys, pagavęs didelę žuvį galėjo ją pasverti ir galbūt laimėti didžiausios žuvies taurę. Artėjant link centro žuvų kiekiai didėjo. Daug pagavo, o vėliau paaiškėjo, kad ir laimėjo, Karolis. Jis turėjo pagavęs ne tik didelių kuojų ir plakių, bet ir gražų „bonusą“ – beveik pusantro kilogramo karšį, kuris pretendavo tapti didžiausia varžybų žuvimi. Atėjo ir Gražvio eilė. Įtampa didėjo, šalia esantys žvejai ir varžybų dalyviai, kurių laimikis jau buvo pasvertas nekantriai laukė rezultatų ir klausinėjo, kas pirmauja. Teisėjai, siekdami išlaikyti intrigą sakydavo, kad kiekvienas žvejys pretenduoja tapti nugalėtoju. Nemažai prigaudė ir feederio entuziastas Dima. Pamažu ėmė aiškėti prizinės vietos, nes artėjant ties kraštiniais sektoriais laimikių svoris pradėjo mažėti. Išimtis buvo gal tik po pertraukėlės sugrįžęs TATA, kuris prigaudė gal virš 4 kg ir šešiais gramais aplenkė Paulių Korsaką.
Pabaigę svėrimą, kuris užtruko gal apie valandą, teisėjai su Tado pagalba apskaičiavo rezultatus ir apdovanojo nugalėtojus. Pirmą vietą užėmė Karolis, pagavęs virš 6 kg, įskaitant ir antrą pagal dydį varžybų žuvį. Antras šįkart liko stabiliai gaudęs Gražvis, šiek tiek atsilikęs nuo Karolio, kurį pradėjome vilioti įstoti į ŽVEJYS.LT klubą! Trečią vietą berods užėmė Marius. O didžiausią žuvį pagavo žvejys, kurio vardo nepamenu. Ji svėrė apie 1,47 kg.
Skirvytė tikrai nenuvylė žvejų. Visi kažką pagavo, raudonai įdegė kaitrioje saulėje ir gerai praleido laiką. Po varžybų kai kurie dar liko žvejoti. Kibo geriau, nei per varžybas. Ant trijų pinkų buvo sugautas net starkis. Laukiame sekančio FEEDER CUP LITHUANIA etapo Bubliuose. Žinoma, didelė padėka tenka ir mūsų rėmėjams: “UAB  Romada “,www.jaukas.lt”, parduotuvė “Žvejo rojus”,  “Elmenhorster”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trumpas interviu su nugalėtoju Karoliu Bendoraičiu:

nugalėtojas Karolis Bendoraitis

1. Kiek metų esate dugninės meškerės gerbėjas ?

Dugnine meškere gaudau apie 8 metai. Angliška dugnine (feeder) gaudau antri

metai.

2. Jūs turėjote kokių nors mokytojų ar trenerių? Gal teko pačiam visko išmokti ?

Gaudant dugninėmis meškerėmis (švino gabalas, ar spiruoklinė šerykla su

„plastelino“pavidalo pašaru) pradėjau domėtis angliška dugnine, nes „miegojimas“ prie

meškerių pradėjo atsibosti. Internete daug teorijos, bet norėjosi gerų, greitų rezultatų. 🙂

Kadangi esu iš Petrašiūnų ten pat gyvena ir Grazvis (Gražvydas Petravičius), tai

žinias apie fiderį pagrinde semiuosi iš jo. Galima vadinti jį mano mokytoju-treneriu :)….

3. Kuri meškerė jums arčiau prie širdies: fyderis ar pikeris ?

Fideris, bet būtinai įsigysiu ir pikeriuka.(pikerį)

4. Kuriuose vandens telkiniuose žvejojate savo malonumui, kuriuose treniruojatės prieš

varžybas ?

Dažniausiai savo malonumui žvejoju ir bandau perprasti pakankamai sudetinga

vandens telkinį Kauno marias na, o treniruotes stengiuosi daryti tuose vandens telkiniuose

kur ir vyks varžybos.

5. Kaip ruošėtės 2-ajam „FEEDER CUP LITHUANIA 2012“ etapui ?

Tiesa pasakius, šiam etapui nedariau nei vienos treniruotės Skirvytėje, ruošiausi

pasitikėdamas ZVEJYS.LT komandos patarimais ir patirtimi.

6. Šiame etape tapote nugalėtoju. Gal galėtumėte išduoti savo sėkmės paslaptį – ypatinga

taktika, jaukai, masalai ?

Sėkmės paslaptis manau yra pašarų TIMARMIX kokybėje bei jų receptūros maišymo tobulume už tai turiu būti dėkingas draugams, ZVEJYS.LT komandos nariams. Išklausiau kiekvieną pastabą.

Masalai musės lervos ir sliekai. Manau, kad, tai bendras komandos laimėjimas, prie kurios gretų artimiausiu metu planuoju prisijungti.

7. Ko palinkėtumėte savo varžovams ir tiems, kurie dar nedalyvavo „FEEDER CUP LITHUANIA 2012“ ?

Varžovams palinkėčiau – „nei žvyno, nei uodegos“ 🙂 Bei gerų rezultatų. O žvejams,

kurie dar nesudalyvavo būtinai sudalyvauti, nes net, jei ir nelaimės prizinių vietų puikiai

praleis laiką! 🙂

 

 

Štai dar keletas vaizdų iš įvykio vietos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

daugiau nuotraukų: čia

 

 

Įvykius iš varžybų vietos aprašė Lukas Juodelis

Redagavo Vilius Palubinskas

 

Share

Comments are closed.